Karamel sos tarifi ;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu (200 ml ) krema
- 125 gr. tereyağı
Şekeri kızgın tencereye döküyoruz tel çırpıcıyla karıştırıyoruz zaten anında karamelize oluyor daha sonra tereyağını da döküp hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz yağ eriyince ocaktan alıp kremayı ilave ediyoruz pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz. Karamel sos hazır :)
Not: Kavanozda buzdolabında 15-20 gün bekleme süresi var. Eğer tencere yeterince kızmamışsa şeker birden değil yavaş yavaş karamelize oluyor bu seferde tadı acı oluyor eğer birden kızgın tencerede erirse tadı şu missbon şekerler vardı aynı onun gibi oluyor :)
Cheesecake'i ise Dr.Oetker'in cheesecake yap karışımı ile hazırladım.
Not: Paketin üzerinde yoğurt diyor ama labne kullanmanızı öneririm.
0 yorum